12. 12. 2020 se uskutečnil odložený den veteránů na střelnici CS Solutions Groups v Prostějově. Oslavu dne veteránů jsme bohužel museli odložit na pozdější termín, z důvodu pandemie COVID 19 a s tím související omezení.
12. 12. 2020 ze za přísných hygienických podmínek mohl DEN VETERÁNŮ uskutečnit, Organizátoři akce Kvh – Dukla z. s. a pracovníci CS Solutions Group, museli sladit program a vládní omezení tak, aby oslava dne veteránů mohla proběhnout. Roušky, rukavice, dezinfekce, je v dnešní době již samozřejmost.
Program Dne Veteránů probíhal od 10 do 17 hodin
Program akce se skládal z přednášek a střelby na střelnici, jak terčové tak akční střelnice. Na střelnici se vystřídalo v pravidelných intervalech 40 střelců, vždy tak aby byly splněny vládní omezení. Přednášky probíhaly každou hodinu a lidé si museli na přednášku rezervovat místo. Proběhlo celkem pět přednášek na velice zajímavá témata.
Vznik slova veterán
Boje pod Prostějovem v dubnu a květnu 1945.
Vojáci na které zapomněli úplně všichni: Československá vojenská mise v Bolívii při divoké válce o Gran Chaco
Průřez historií československého vojenského loďstva od roku 1918 do roku 1957
Výše zmíněné přednášky nám připravil lektor Kvh – Dukla z. s. pan Ing. Jaromír Vykoukal
Další velice zajímává přednáška na téma:
Kurz boje v rovníkové džungli C. E. F. E.
Tuto přednášku nám připravil velitel 4. Komanda 43 výsadkového pluku.
Drobné občerstvení pro návštěvníky zajistila polní kuchyně Kvh- Dukla.
Na oslavách dne veteránů byla zřízena sbírka. Výtěžek se sbírky, 2/3, bude věnován Komunitnímu centru pro veterány a 1/3 Dětskému domovu Plumlov.
Na závěr bychom chtěli poděkovat všem lidem, kteří přišli na střelnici CS Solitions Group v Prostějově a společně s veterány oslavili Den veteránů. Velké poděkování patří statutárnímu městu Prostějov, který oslavu dne veteránů finančně podpořil. Více foto z akce zde.