Dlouhé Covidové večery nám umožnily se pustit do výroby replik konzerv pro jednotky WH. Spustili jsme první fázi výroby a sice testování výroby, výrobní postupy jednotlivých druhů konzervovaných pokrmů. Zatím jsme se vrhli do výroby vepřového masa ve vlastní šťávě, Lunch meat, vepřového guláše a fazolí s hovězím mletým masem. Etikety jsou pouze pro vnitřní potřebu našeho kvh, nejsou žádnou replikou nějakých dobových konzerv. Jsou pouze pro lepší orientaci v našem archivu. Jakmile budeme zvládat technologii  výroby tak začneme v malém měřítku expedovat spřáteleným klubům a kamarádům. Soustředili jsme se především na výrobu replik konzerv pro WH. Pokud si položíte otázku proč, tak Vám odpovíme, že je to nejjednodušší cesta.  Dnešní rozměry konzerv odpovídají konzervám používaných při výrobě konzerv pro WH. Dnešní konzervy mají rozměry:

400 gramů  průměr 99.mm výška 63.mm. Konzerva pro WH 400 g. měla rozměry shodné

850 gramů pr.měr 99. mm výška 120 mm. Konzerva pro WH 850 g. měla průměr 99. mm výška 119 mm.

Z výše uvedených rozměrů jde vidět že tato skoro 100% shoda je ideální pro výrobu replik. Trochu problém dělá značení, ale i na tom se pracuje. Snad se nám to podaří vyřešit, a výroba zrcadlových raznic bude to co nám prozatím chybí. Další drobnosti jako bedny, popis na bedny atd je jen otázkou času, práce moc málo času. Až budeme mít komplet repliku hotovou, určitě se pochlubíme.

Naše vzorky jsme poskytli určitému vzorku našich známých reenactorů ke zkoušce kvality. Jejich připomínky budeme pečlivě posuzovat a popřípadě se budeme jimi inspirovat při výrobě. Cena takové konzervy se bude odvíjet od cen  na vstupu. Náklady na 400 g. konzervu jsou 10,-kč, náklady na 850 g. konzervu jsou 12,- kč. K tomu připočtěte cenu masa, práce. Tak určitě cena bude vyšší jak pokud by jste si ji koupili v obchodě. Rozdíl je ve kvalitě a množství masa či jiného výrobku. Více foto z výroby zde.