Převozná kuchyně Pk 24 se skládá z z krbu a z kolesny. Krb kuchyně 24 se dá samostatně připojit za motorové vozidlo závěsným okem. U kolesny kuchyně Pk 24 je pro dopravu v přívěsu za motorovým vozidlem zapotřebí vyjmout oj a místo ní zasunout nástavec s okem pro zavěšení za motorové vozidlo. Krb Pk 24 má 3 kotle z nerezavějící…
Várnice – Speisentráger Nedávno jsem zakoupil na Německou várnici. Celkem dlouho jsem nemohl sehnat žádnou která by byla pro mě dostupná. Ale jak se říká kdo si počká, ten se dočká. Započal jsem okamžitě renovaci. Po prohlídce jsem usoudil, že s ní nebudu skoro nic dělat, jen ji opískuji a nalakuji. Bohužel součástí koupě nebyla vložka na jídlo. To jsme…
Dlouhé Covidové večery nám umožnily se pustit do výroby replik konzerv pro jednotky WH. Spustili jsme první fázi výroby a sice testování výroby, výrobní postupy jednotlivých druhů konzervovaných pokrmů. Zatím jsme se vrhli do výroby vepřového masa ve vlastní šťávě, Lunch meat, vepřového guláše a fazolí s hovězím mletým masem. Etikety jsou pouze pro vnitřní potřebu našeho kvh, nejsou žádnou…
Jak je již zvykem v tento adventní čas, naše polní kuchyně provedla logistické cvičení. Letos to bylo hodně náročné, protože díky záměně znamének plus a mínus jsem malinko objednal více materiálu. Popraly jsme se s tím všichni a výsledek je více jak výborný. Museli jsme zpracovat více jak 45 kg. materiálu na klobásy, cca 45 kg. masa na uzení a…
Suroviny: 1 kg rajčat 1.5 kg červené a zelené papriky ( 1 kg červené) 10 ks feferonek 3 velké cibule 1 palička česneku Nálev: 1 Deko 2.dcl octa 3 dcl. oleje 12 dkg cukru nebo 17 cukerínu. Postup: pomletou zeleninu vaříme v nálevu 1,5 až 2 hodiny. Po uvaření zeleninu rozmixujeme, přepasírujeme a plníme do skleniček. Sterilizujeme 60 minut na…